Ryanair lämnade passagerare i sticket på Lanzarote – Polis fick kallas in för att lugna ursinniga passagerare

Foto: Hugo Ryvik / Canariajournalen.no

Foto: Hugo Ryvik / Canariajournalen.no

Passagerare som skulle flyga från Lanzarote till Santiago de Compostela med Ryanair under onsdagen kan behöva vänta i mellan fyra och tio dagar innan de kommer iväg igen. En av dem som skulle ha rest med planet var ordföranden i A Canivet i Pontevedra, Miguel Dominguez. Han berättade för Europa Press att han måste vänta tills 2 november innan han kan få ny flygstol med Ryanair till Santiago de Compostela.

Text & Bild av: Hugo Ryvik <[email protected]>

Passagerarinformationen om den avbokade flighten var enligt uppgift mycket bristfällig. Passagerare uppges ha informerats strax före ombordstigning, utan någon förklaring av orsaken.Flera timmar långa köer har  uppstått vid Ryanairs incheckningsdesk  och atmosfären måste ha varit på gränsen till uppror, då polis fick kallas in för att lugna ner passagerarna.

Ryanair har enligt uppgift inte erbjudit de strandade passagerarna mer än en ombokning till en annan flygning, en flaska vatten, en smörgås (först efter midnatt) och en betald övernattning, oavsett hur många dagar de nu har att vänta på nästa resa.

Tidningen La Provincia skrev igår att av de totalt 159,750 passagerare som flög från en av Kanarieöarnas flygplatser mellan den 1 juni och 30 september i år, så har de passagerare som utsatts för förseningar  rätt till sammanlagt 47,9 miljoner euro i skadestånd från flygbolagen.

Denna information kan man få från Gate28, ett spanskt företag som erbjuder hjälp med ersättningskrav mot flygbolag för förseningar.

Detta har du rätt till:

Enligt europeisk lag har du rätt till upp till 250 euro per person i ersättning för mer än tre timmars försening på flygningar upp till 1500 kilometer, 400 euro för mellan 1500 och 3500 kilometer och 600 euro på flygningar längre än 3500 kilometer.

Denna artikel levererades av vår innehållspartner Canariajournalen.no, där den först publicerades.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: