Lokalt ”Blocket” i Spanien lanseras på svenska och engelska

Den nya köp och säljstjänsten på svenska lanseras på spanska fastlandet men har "Kanarieöarna" som förvalskategori.

Den nya köp och säljstjänsten på svenska lanseras på spanska fastlandet men har ”Kanarieöarna” som förvalskategori.

IT / TEKNIK. En ny köp och sälj tjänst av samma typ som Blocket lanseras nu för Spanien och Kanarieöarna. Annonsering är till största delen gratis för privatpersoner.

Det är ägaren till nyhetssidan Costadelsol.st som i nära ett års tid jobbat med att få till en spansk köp och sälj tjänst för skandinaver, britter och andra som vill nå turister, vinterboende och fastboende ”snöfåglar” i Spanien.

– Jag såg tidigt ett behov av en tjänst där både privatpersoner och företag kan köpa och sälja varor och tjänster till andra i Spanien som inte kan spanska, säger Stefan Jutbo, som leder arbetet med den nya sidan Spain.st.

Arbetet med att skapa tjänsten har varit mödosamt och mycket programmeringsarbete har gått i projektet. Sidan planerades att släppas redan i somras men ägarna ville priotiera full funktionalitet innan projektet officiellt sjösattes.

– Just nu de närmaste månaderna är det gratis även för företag att annonsera. Detta gör vi för att få våra kunder att få upp ögonen för den här tjänsten och för att bygga upp trafiken på sidan, fortsätter Stefan Jutbo.

Instruktioner för hur man lägger upp en företagsannons får man på den här artikeln på Costadelsol.st:   

Spain.st är på engelska när man först loggar in, men språkval finns sedan för svenska.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: