Norrmännen dominerar bland skandinaverna i årets ARC

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se. Styrbjörn Graqvist från Svenska Kyrkan i San Uagustin fixar med kaffe till seglarna på S/S Bushpoint från Waxholm, som nu ligger fötöjd i Las Palmas i väntan på den stora ARC-regattan.

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se.
Styrbjörn Granqvist från Svenska Kyrkan i San Augustin fixar med kaffe till besökare och seglare som nu ligger förtöjda i Las Palmas i väntan på den stora ARC-regattan.

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se

SEGLING. Norrmännen dominerar bland skandinaverna i årets ARC. 21 norska, 11 svenska och fem danska båtar anmälda till årets upplaga av regattan Atlantic Rally for Cruiser, ARC, som löper från Las Palmas till Santa Lucia i Karibien, en sträcka på cirka 3000 nautiska mil. Kanarieliv fick  lite förhandsbilder från en av båtarna, S/S Bushpoint Waxholm.

Text av: Hugo Ryvik <[email protected]> / Björn Ulfsson. Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se

Bushpoint Waxholm ARC 2016

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se. S/S Bushpoint Waxholm, är en av de svenska båtarna som ligger förtöjda i Las Palmas i väntan på den stora ARC-regattan.

Totalt 300 båtar med en besättning på 1600 seglare har allt som allt anmält sig till ARC-regattan i år, berättades under en presskonferens i Las Palmas på torsdagen.

Regattan delas upp i två. I  regattan ARC + seglar 75 båtar från Gran Canaria till Kap Verde den 6 november, och fortsätter sen mot Santa Lucia den 16 november.

Resten, 225 båtar, kommer att starta loppet den 20 november. Rekordet för sträckan Las Palmas – Santa Lucia är hittills  åtta dagar och sju timmar.

Båtar från 46 nationer tävlar. En tredjedel är britter, 14 procent är tyska, 7 procent är norska och cirka 4 procent  av deltagarna är från Sverige.

Regattan startar från El Muelle Deportivo i Las Palmas.

 

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se. Regattan ARC är lka mycket folkfest som det är sgelingssport. Båtarna ligger ofta lågt i förväg fötöjda i las Palmas för at njuta av den fina sporthammnen El Muelle Deportivo och allt vad huvudstaden har att erbjuda fram till avresedatum mot Karibiska övärlden senare i November.

Foto: Leif Kempe / Kanarieliv.se.
Regattan ARC är lka mycket folkfest som det är seglingssport. Båtarna ligger ofta långt i förväg förtöjda i las Palmas för att njuta av den fina sporthammnen El Muelle Deportivo och allt vad huvudstaden har att erbjuda fram till avresedatum mot Karibiska övärlden senare i November.

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: