Alcampo är billigast och El Corte Inglés dyrast på matvaror

Alcampo på Gran Canaria Foto: Hugo Ryvik

LEVA OCH BO PÅ KANARIEÖARNA:

Alcampo hamnar bäst och El Corte Inglés sämst  på Kanarieöarna i konsumentorganisationen OCUs årliga prisundersökning for supermarknader i Spanien.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
Detta är i linje med tidigare undersökningar, där Alcampo oftast är billigast och El Corte Inglés är den dyraste kedjan.

OCU har kontrollerat priser för 1137 livsmedelsbutiker i Spaniens större städer.

Variationer i förhållande till fastlandet

Alcampo är det billigaste av de stora kedjorna på det spanska fastlandet, men det verkar som om resultaten för flera nationella detaljhandelskedjor är mycket olika mellan Kanarieöarna och fastlandet.

Några av de kedjor som är bland de billigaste på fastlandet är bland de dyraste på Kanarieöarna.

Kanarieöarnas kedja nummer två

Nest billigaste på Kanarieöarna efter Alcampo är Superdino, som har kanariska ägare.

Följt sedan den spanska matkedjan Mercadona, sedan Hiperdino, som har samma ägare som Superdino, följt av de internationella kedjorna Carrefour och Eroski, och med Alteza som nummer sju.

I den dyraste änden av skalan efter El Corte Inglés ligger Hypercor och Supercor.

Priskontroll på 233 produkter

Undersökningarna baseras på 233 olika produkter i olika livsmedelsgrupper för ledande märken och så kallade vita varumärken.

Santa Cruz de Tenerife är en av de regioner där det är mest att spara genom att handla i den billigaste snarare än den dyraste butiken. Där kan du spara 1140 euro per år baserat på inköpskriterier som fastställs av OCU.

Undersökningen visar också att färska livsmedel är särskilt dyra i Las Palmas, medan Santa Cruz de Tenerife har billiga hygienprodukter och apotek.

Här hittar du de billigaste butikerna

På Gran Canaria hittar du Alcampo i Telde Shopping Center, precis utanför GC-1 motorvägen söder om Las Palmas, på samma plats som IKEA och Leroy Merlin byggproduktkedja. Det här är öns enda Alcampo butik.

Hiperdino och Superdino-butiker finns i de flesta ställen på ön, medan Mercadona är väl representerad på många ställen utom i söder. Men två mercadonaaffärer har öppnats i Maspalomas och El Tablero i söder och en ny butik byggs nu i Puerto Rico.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: