Fyra män gripna för gruppvåldtäkt på turist i Mogán

Guardia Civil-bil i Mogan. Arkivfoto: Hugo Ryvik

Polisen har arresterat fyra män som misstänks för att ha våldtagit en utländsk kvinna i ett köpcentrum i Mogán kommun sydväst på Gran Canaria.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
 Männen kommer från Marocko är mellan 26 och 32 år och arresterades mellan 18 och 23 oktober.

En femte man som ännu inte är i polisförvar lär också ha försökt att våldta kvinnan, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Hände i mellandagarna

Våldtäkten skall ha ägt rum den 26 december och rapporterades av kvinnan omedelbart efteråt.

Polisen har sedan dess arbetat med att klargöra fakta, inklusive information från övervakningskameror, och att identifiera och lokalisera männen.

Kvinnan ska ha förklarat att en person våldtog henne efter att ha tagit henne med till baksidan av en allmän plats. En annan man som stod bakom henne och höll fast henne lär också ha försökt att våldta henne, men hon slog våldsamt tillbaka och lyckades fly.

Fem gärningsmän

Bilder från övervakningskamerorna kunde inte bara bekräfta kvinnans berättelse och det faktum att hon motsatte sig samlaget. Det som hände var även mycket värre än hon kom ihåg.

Hon lär ha varit berusad och blev liggande medvetslös på marken efter första våldtäkten. När hon låg där lär tre andra män ha dykt upp och förgripit sig på henne.

När en femte man försökte våldta henne lär hon ha vaknat upp, kvicknat till och kämpat hårt i över två minuter innan hon lyckades fly.

Det faktum att några av de misstänkta våldtäktsmännen  inte bor fast på Gran Canaria och därför inte har någon registrerad adress innebar att det tog lång tid innan polisen kunde arrestera dem.

Utredningen hålls öppen och polisen utesluter inte fler gripanden.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: