Renoveringen av fyrhuset i Maspalomas fortsätter efter fem års uppehåll

Faro de Maspalomas kommer att inrymma museer, hantverksbodar och turistinformation. Foto: Hugo Ryvik

Myndigheterna har avsatt 1,4 miljoner euro för rehabilitering av Faro Maspalomas, ett arbete som påbörjades, men inte slutfördes, för fem år sedan.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Acciona Construcción och Lopesan Asfaltos och Construcciones har tilldelats kontrakt för att fortsätta rehabilitering. Arbetet kommer att slutföras inom sex månader, skrev ösrådet på Gran Canaria i ett pressmeddelande.

Från 1880

Fyren är skyddad som kulturminnesmärke och tändes för första gången 1880. Den var designat av ingenjören Juan León y Castillo.

Arbetet som ska göras omfattar renovering av de rum som används som bostad för fyrvakten och för bevarande av det gamla maskinhuset.

Museum, hantverk och turistinformation

Huset kommer också att bli en försäljningsutställning för kanariskt hantverk och ska innehålla ett etnografiskt museum med information på flera språk, inklusive turistattraktioner, landskap, gastronomiska erbjudanden, museer och platser av arkeologisk betydelse på Gran Canaria.

En luftkonditionering ska installeras för att ge objekt som kommer att visas i museet ett optimalt klimat med viss temperatur och fuktighet.

Arbetet med museet är inte en del av det som ska göras nu, men kommer att påbörjas 2018. Det ska vara klart i slutet av 2011/2012.

Planen är att 5000 objekt i form av krukor och andra bruksföremål, textilier, hantverk och möbler kommer att ställas ut. Det kommer att drivas av Fedac, föreningen för etnografisk utveckling och hantverk på Gran Canaria.

Faro de Maspalomas ägs av hamnmyndigheterna och hyrs ut på ett 30-årigt avtal av örådet på Gran Canaria.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: