Försenad byggstart för ny läkarmottagning i Playa de Mogán

Det här är den plats där den nya läkarmottagningen kommer att byggas bredvid ”Folkets Hus”. Grundarbetena ska nu vara slutförda. Foto: Mogán kommun

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
 Anbudsramen är drygt 820 000 euro, och det förväntas byggstart i första halvåret 2018, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

I år utförs den första fasen av arbetet. Detta bestod av att stärka grunden för konkreta pelare – under marken finns ett parkeringshus.

Ytterligare grundarbeten måste göras

Projektet är ganska försenat. I juli meddelades att fas två skulle börja i september, efter det konstaterades att marken måste stärkas under grundarbetet. Det extra arbetet måste upphandlas igen innan grundarbetet kunde fortsätta.

Nu visar det sig att fas två börjar inte tidigare än nästa år.

Det har visat sig genom åren att det är snarare regeln än undantaget att offentliga byggprojekt i Mogan kommun blir kraftigt försenade. Tidigare har det rört sig en ny busstation i Playa de Mogán och större vägarbeten i Arguineguin.

Vägg i vägg med gemenskapshus

Tomten för den nya läkarmottagningen i Playa de Mogán blir  på Calle La Mina, strax under busstationen och bredvid ett nytt ”Folkets Hus”. Kommunen köpte en tomt på 690 kvadratmeter 2006.
Byggnaden har en yta på 574 kvadratmeter på en våning. Förutom receptionen finns fyra undersökningsrum, behandlingsrum, akutrum, observationsrum och väntrum.
Dessutom finns toaletter för personalen, två sovrum, matsal, badrum och garderob.

Det är planerat att mottagningen ska kunna utökas för framtida behov.

Läkartjänsten får 24-timmars service, något som mycket få offentliga, lokala medicinska centra har på Gran Canaria.

Mogán kommuns primära hälsovård har ett hälsocenter i Arguineguin och lokala läkarmottagningar i Playa de Mogán, Mogán centrum, Veneguera, Presa Soria, Barranquillo Andrés och Cercado de Espino.

Hotellprojekt på gång

Ett stort privat byggprojekt ligger också i pipeline  i Puerto de Mogán. Lopesan ska bygga hotell med över 400 bäddar på en tomt belägen mellan köpcentret och infartsvägen.

Tomten har nyligen rensats, vilket kan tyda på att byggnationen börjar närma sig.

Förra året öppnade det nya hotellet Radisson Blu med över 900 bäddar i Puerto de Mogan. För tio år sedan öppnade Cordial ett stort hotell- och lägenhetshotell där.

På 1980-talet öppnades det som heter Puerto de Mogan i hamnområdet i samband med hamnområdet som byggdes.

Det finns också många hyrda lägenheter i tvåvåningsbyggnader i hamnområdet genom ett företag som bedriver uthyrning . Många av dessa är privatägda.

Det forna fiskeläget har också några små pensionat och flera privatägda stugor.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: