Orsaken till Tauro-kvinnans död var drunkning

Dödsfallet inträffade i ett bostadsområde i Tauro sydväst på Gran Canaria. Foto: Google Earth

 

Den kvinna i 50-årsåldern, som hittades död på söndagsmorgonen vid poolen i ett fritidshus i Tauro  dog av drunkning, enligt nya uppgifter från en rättsmedicinsk undersökning.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
Obs! Red: Uppdatering: Uppgifter har cirkulerat att den döda kvinnan ska ha varit svensk, andra har gjort gällande att hon var holländsk. Vi har inte fått bekräftat från UD att kvinnan har några kopplingar till Sverige.  

Hon ska inte ha haft fysiska skador på kroppen. Polisen utesluter nu enligt uppgift att hon dog som ett resultat av könsbaserat våld, som de först misstänkte, skriver Europa Press.

Vittnesmål som togs upp av polisen igår ska ha visat att det hade råkat en tvist mellan den nu döda kvinnan och hennes före detta partner dagen innan hon hittades död.

Ex-partnern hördes senare på dagen och släpptes sedan eftersom det inte finns några bevis som knyter honom till dödsfallet.

Enligt tidningen Canary 7 hittades kvinnan med huvud och överkropp i vattnet och underkroppen vid poolens kant. Utredarens hypotes ska vara att hon kan ha fallit och svimmat av vid poolen och sedan drunknat.

Läs också

Kvinna funnen död i bostad i Tauro – kan vara dråp


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: