Kvinna hittades död i bostad i Tauro – kan vara mord

Guardia Civil-bil. Foto: Egil Ryvik

En kvinna 50-årsåldern har hittats död i ett semesterhus i Tauro sydväst på Gran Canaria på söndagen. Polisen misstänker könsrelaterat mord. Ex-partnern är hörd av polisen, skriver tidningen La Provincia.

Obs! Red: Uppdatering: Uppgifter har cirkulerat att den döda kvinnan ska ha varit svensk, andra har gjort gällande att hon var holländska. Vi har inte fått bekräftat från UD att kvinnan har några kopplingar till Sverige.  
Av Hugo Ryvik <[email protected]>
 Guardia Civil ska klockan 10.15 på söndagen ha blivit uppmärksammade om ett eventuellt dödsfall i Tauro.

En person som enligt uppgift kände den avlidna ska ha dykt upp på polisstationen i Puerto Rico och rapporterat att han har sett en livlös person i området vid fastighetens pool.

Polisen ryckte ut till bostaden och ska där ha hittat kvinnan död.

Vittnen ska ha sagt till polisen att kvinnan grälade med sin partner på lördagskvällen. Partnern, som enligt uppgift är en irländsk man i 50-årsålderm, anmäldes först som eftersökt då han inte kunde hittas, enligt tidningen La Provincia. Dock  fann man honom några timmar senare, och han släpptes därefter fri efter att ha hörts som vittne.

Polisen ska inte ha hittat några spår av våld på kvinnans kropp. Dödsorsaken ska bestämmas genom en rättsmedicinsk obduktion.

Både den avlidna och hennes partner ska vara bosatta på Gran Canaria.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: