Varning för vind och vågor på Kanarieöarna i helgen

Så här ser riskbedömningen från Aemet ut för söndag den 7 januari. Ill: Aemet

Väderinstitutet Aemet har utfärdat gul och orange varning för kraftiga vindar och höga vågor på Kanarieöarna i helgen. Det ligger också en varning om temperaturfall.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
 Gul varning gäller lördag 6 januari för höga vågor runt hela kusten av Fuerteventura, Lanzarote, La Palma och El Hierro, Las Palmas nordkust och hela Teneriffes kust med undantag av längst norrut.

Det ligger också gul varning på lördag och söndag för starka vindar från nordost i norr och i bergsområden på Gran Canaria och Tenerife, mestadelen av La Palma och hela El Hierro. Vinden kan komma upp i styv kuling i kasten.

Kustområdena i Mogán kommun sydväst på Gran Canaria ligger dock i lä när det blåser från nordost, såsom rapporteras, och vinden sannolikt kommer att bli betydligt mindre märkbar här.

Söndag är också varningen för vågor uppgraderad till Orange, vilket innebär att våghöjden kan nå upp till fem till sex meter.

Temperaturen sjunker fyra till fem grader under dagtid under helgen, och det kan bli viss nederbörd, särskilt i bergsområdena och i norr, enligt Aemets väderprognoser.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: