Nytt oväder kan drabba Kanarieöarna till helgen

Vindsituationen på Kanarieöarna 25 februari enligt Earth Nullschool. Vindriktning: från syd / sydväst

En ny ovädersfront med lägre temperatur, kraftig vind och nederbörd kan komma att drabba Kanarieöarna från fredag, rapporterar statens väderinstitut Aemet. Den här gången verkar det bli mest blåsigt i söder.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
I helgen och början av nästa vecka kan det bli stormvindar i söder, enligt väderrapporterna.

Idag, tisdag och onsdag och torsdag rapporteras molnigt väder i norr med utsikter för spridda regnskurar och växlande molniga moln.

Mest soligt och 20-21 grader på sydkusten.

Skyar över och blåser upp

Från fredag ​​kan det bli mer molnigt väder, mer nederbörd och ökande vind från eftermiddagen i söder och sydväst, speciellt i söder, med risk för kraftig nederbörd lokalt.

Gult Varsel har upprättats av Aemet för höga vågor norr om Teneriffa, västra sidan av La Palma och runt hela kusten av El Hierro på fredagen.

Stormvind i söder

Det instabila vädret verkar fortsätta till måndag utifrån väderprognosen från Aemet. Vädertjänsten El Tiempo sträcker sig en vecka framåt, och rapporterar delvis molnigt väder med möjligheter för regn, även i söder, fram till måndag 5 mars.

I Mogan i sydväst på Gran Canaria och San Bartolome i söder rapporteras vindstyrkor upp till en svag storm på söndag 25 februari och upp till full  storm på måndagen den 26 februari.

Vanligen blåser det från nord och nordväst, och då märks inte vindarna mycket på sydvästkusten eftersom området i lä bakom bergen. När vinden nu istället kommer från söder och sydväst är det en helt annan sak.

Snö över 1900 meters höjd

Temperaturerna blir lite lägre, men inte så låga som i slutet av januari och första delen av februari.

Över 1900 meters höjd kan det bli snöigt, dvs på de högsta topparna på Teneriffa och La Palma.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: