Kanarieöarna har fått en online-butik där man kan köpa och sälja begagnade kläder

Skärmdump från Addict Canarias webbplats.

Addict Canary Islands, Kanarieöarnas första butik för nya och begagnade kläder och tillbehör, startades för tre veckor sedan. Webbplatsen förmedlar köp och sälj av kläder för privatpersoner mot en provision.

 Av Hugo Ryvik <[email protected]>

 Det är med andra ord en slags klädfokuserad variant av handelsportaler som Vibbo, försäljningsportaler som Alibaba, Amazon och Ebay, och bostadsuthyrare som Airbnb och Homeaway.

Försäljningen sker direkt mellan köparen och säljaren, och säljaren bestämmer priset själv.

Säker betalning och leverans

Webbplatsen är tillgänglig som en virtuell utställningsplats och webbutik med betalningssystem som gör det enkelt och säkert för både köpare och säljare. Betalningen överförs inte till säljaren innan köpet är verifierat.

Addict Canarias (www.addictcanarias.com) ska ha skrivit avtal med posten och bolaget Nacex för leverans av varor.

Säljaren blir skickad en tryckt adresslapp som ska fästas på paketet och köparen betalar för frakt till ett fast pris  som är detsamma även om varan skickas mellan olika Kanarieöar eller om den skickas till en adress på samma ö.

Populärt med begagnade kläder

María de Francisco, företagets ägare, berättade för tidningen Diario de Avisos  att det just nu är en boom för begagnade kläder – så kallade vintagekläder, eller vintage –  som många insisterar på att kalla det i världen.

Hon säger till tidningen att det pågår en förändring i klädköparnas mentalitet. Hon anser att det är viktigt att skapa en kultur på Kanarieöarna för att ge kläderna en längre livslängd än vad den första ägaren ger dem.

Hon ska ha fått tanken på online shopping efter att ha beställt kläder på nätbutiker på fastlandet, utan att ha lyckats skicka till Kanarieöarna på grund av tull- och skatteregler och andra handelshinder på det spanska fastlandet.

De som registrerar sig på webbplatsen ska också kunna skapa en virtuell garderob och titta på andra användares virtuella utställningar genom att följa dessa. Man kan också kommentera, dela och klicka på gilla-knappar precis som på sociala nätverk. Man kan även abonnera och få ett meddelande när en utställare följer upp med en ny produktbild.

Webbplatsen är det senaste tillskottet  till Canarias.com-gruppen, som ligger i Costa Adeje.

Addict Canarys ägare har uppenbarligen också planer på att utöka verksamheten med insamlingsställen för återvinning av kläder.

Läs också

Hantverksbutik på Gran Canaria skyltar med unika produkter i idyllisk landsortby

Nu är tullgränsen på Kanarieöarna sänkt till 150 euro


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: