Kanarisk uppfinning kan rädda fler människor från att drunkna

OneUp Saves är en livboj som är så liten att alla kan få en med sig på stranden. Foto: OneUp Saves

Saúl de León från Kanarieöarna har uppfunnit en praktisk, uppblåsbar räddningsboj som heter OneUp Saves, som inte är större än en vattenflaska i ouppblåst tillstånd. Nu är det klart för lansering.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Bojens vikt är 370 gram, och den är cylindrisk och 17 centimeter lång. Således borde den vara enkel att kasta dit du vill att den ska landa.

När den landar i vattnet blåses den automatiskt upp till en räddningsböjning på två sekunder.

Internationell offentlig finansiering

OneUp Saves var en av vinnarna av Philip Morris Entrepreneurs Program, och den enda av alla vinnare från Spanien som valdes för en storskalig internationell finansiering, skriver Europa Press.

Utbetalningarna kommer att hanteras av den amerikanska marknadsföringsbyrån Rain Factory på Indiegogo-plattformen. Startdatumet är 20 mars.

Alla kan ha en

De Leon tror att räddningsbojen kommer att rädda många liv. Han visar att alla kan bära en OneUp Saves och vara potentiella livvakter.

Om människor kan bära solskyddsmedel, kan de bära OneUp Saves också, tror han.

De Leon påpekar att 80 procent av drunkningsolyckorna på Kanarieöarna inträffar på stränder utan livräddare.

På Kanarieöarna dog 93 personer genom drunkning år 2017. Över dubbelt så många människor dog i trafiken och 600 personer dog i Spanien.

Kanarieöarnas regering, Röda Korset, Sjöräddningstjänsten och flera hotell på Kanarieöarna lär vara intresserade av OneUp Saves.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: