Bygglov har idag beviljats ​​för ett nytt köpcentrum i Puerto Rico

Köpcentret ska ligga på motsatt sida vägen från bensinstationen i bilden. Foto: Mogan kommun

Mogán kommun har idag i ett kommunstyrelsemöte givit tillstånd för byggandet av huvudbyggnaden för ett nytt köpcentrum, Mogán Mall, på platsen för en nedlagd vattenpark, Atlantida, i Puerto Rico på Gran Canaria.

 Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Tomten ligger på Avenida Tomás Roca Bosch 9, nära det gamla köpcentret nere på slätten i Puerto Rico.

Kommunen bedömer att köpcentret kommer att ge mer än en miljon euro i kapital för kommunen, och anser att centret kommer att bidra till att öka Mogáns konkurrenskraft som turistmål, skriver de i ett pressmeddelande på sin webbplats.

35 miljoner euro

Rivningen av den gamla vattenparken har sedan länge börjat och markarbeten äger rum på tomten. Kostnaden för att bygga centret är 35 miljoner euro.

Mogáns borgmästare, Onalia Bueno, sade i pressmeddelandet att detta, tillsammans med en renovering av det befintliga köpcentret och övernattningsställen på   kort tid kommer att förvandla Puerto Rico till ett förnyat resmål.

Bygglovet kräver att byggstart påbörjas inom två år och att bygget slutförs inom högst fyra år.

Efter vad Canariajournalen erfar från att granska projektet i kanarisk press, är det den kanariska matkedjan Hiperdino, parfym kedjan Fund Grube, som har indiska ägare,  samt kanariska investerare som står bakom det nya köpcentret.

Många nyheter i Puerto Rico

Detta är inte det enda nya köpcentrum som ska byggas i Puerto Rico:  Ett anat är The Market, en mindre galleria som enligt uppgift ska få en miljövänlig profil med hälsokost och servering av så kallad slow food i restauranger, enligt centrets hemsida.

På marknaden kommer även den internationella livsmedelskedjan Spar konceptbutik Spar Natural enligt uppgift att ligga.

Nyligen öppnade den spanska stormarknadskedjan Mercadona en ny stormarknad lite längre in i dalen i Puerto Rico, så det blir het klart e str konkurrens om kunderna för dagligvaror i turiststaden. Andra nya butiker är också etablerade i Motor Grande ännu längre in i dalen.

Det händer mer i Puerto Rico: Grundstenen för en ny rekreationspark under motorvägen bron blev nyligen lagd, och dessutom pågående renoveringar och förbättringar i flera steg, som är både många och långa i staden.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: