Polisrazzia mot klädbutik i San Agustin

Polisen stängde hela handelstorget utanför klädbutiken med sina blåvita avspärrningsband och den invändiga lokalen låstes under razzian. Foto: Thomas Nilsson

Polisen gjorde en oväntad blixtrazzia mot en stor klädbutik i San Agustins köpcenter på onsdagseftermiddagen. Ett stort antal piratkopior beslagtogs.

Av Thomas Nilsson <[email protected]o>
Den invändiga butikslokalen stängdes och den utvändiga torgförsäljningen spärrades av medan en handfull polismän genomförde aktionen.

Ett stort lager av olagliga märkeskopior beslagtogs från både klädhängare och lager. Bland annat pikétröjor av falska Lacoste-modeller och många andra varor.

Många besökare fick förvånat vända vid avspärrningarna under den pågående razzian.

En större skåpbil hade rekvirerats för att kunna transportera de många lådorna med beslagtagna kläder.

Märkeskopior, ofta tillverkade i Asien, är ett stort och växande problem för seriösa tillverkare och försäljare som åsamkas stora förluster både ekonomiskt och i goodwill.

Därför ser myndigheterna mycket allvarligt på den här hanteringen och onsdagens tillslag var ett av många under senare tid.

Butiksägarna kan nu vänta sig rättsligt efterspel och förutom de beslagtana varorna riskerar de höga böter och frihetstraff.

Även kunder som köper märkeskopior kan riskera straff. Regler och lagar gällande piratkopiering kan variera i olika EU-länder.

I Sverige får man exempelvis inte böter om man enbart innehar en piratkopierad produkt. Men i vissa länder kan det bli dyrt.

När butiken kan öppnas igen är i nuläget okänt.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: