Svindel med vattenförsörjningen till akvariet i Las Palmas

Akvariet i Las Palmas. Foto: Poema del Mar

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
Tre anställda i ett företag som har levererat vatten till akvariet har gripits.

Polisen misstänker överfakturering, fakturering av betydligt mer vatten än vad som levereras och manipulering av ledningarna.

Anmäld i februari

Företaget som driver akvariet ska ha anmält misstänkt bedrägeri till polisen den 3 februari, skriver tidningen La Provincia.

Akvariet mottog vattenförsörjning från ett visst företag fram till november, då de övergick helt till avsaltat vatten från sin egen avsaltningsanläggning.

Det misstänks att de anställda i företaget som levererade vatten till november har manipulerat en ventil för att stoppa akvariets egna vattenförsörjning så att de kunde fortsätta att köpa från den tidigare leverantören.

Fångad på video

En videokamera installerades för att övervaka placeringen av ventilen och den ska ha filmat en person från den tidigare försäljaren som manipulerade ventilen.

Dessa bilder och vittnesmål från flera personer ska ha lett till att polisen identifierade en misstänkt från det företag som tidigare levererat vatten. Den 16 mars arresterades denna person och anklagades för bedrägeri.

Polisen ska också ha hittat dokument som indikerar att två andra personer var inblandade i bedrägerierna, en från samma företag och en annan från en annan vattenleverantör som samarbetade med företaget som tillhandahöll vattenförsörjning till akvariet fram till november.

Dessa undersöks nu också för inblandning i bedrägerier.

Levererade mindre än vad som fakturerades

Polisen ska också ha upptäckt att vattensvindeln började innan avsaltningsanläggningen invigdes:  överfakturering och förfalskning av mängden vatten som varje tankbil  levererade och manipulation av dokumenteringen för antalet leveranser som gjordes.

Ett av dokumenten ska ha visat 34 leveranser på en enda dag.

Läs också

Akvariet i Las Palmas öppnar måndag den 8. januari


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: