Boendepriserna på Kanarieöarna är gynnsamma jämfört med andra områden i Spanien

Om du tittar på alternativ till hotellen, kan du hitta billigare boende än de som visas i Holidus undersökning. Gamla Chokladfabriken i gamla stan Vegueta i Las Palmas (bilden) erbjuder sådana privata rum med eget badrum och frukost för två från 41 euro per natt under lågsäsong, och privata hyresvärdar för fritidshus ligger något lägre i pris än de yrkesverksamma. Foto: Hugo

Av Hugo Ryvik <[email protected]>
Holidu har dragit slutsatsen att boende i provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote) ligger på i genomsnitt på 117 euro per natt under högsäsong och i provinsen Santa Cruz de Tenerife på 94 euro.

Det är lägre än i Andalusien, Valencia och Katalonien, och mindre än hälften av vad det kostar på Balearerna.

En liten skillnad i hög och lågsäsong

Ett särdrag på Kanarieöarna att det är en mindre prisskillnad mellan högsäsong och lågsäsong än i andra spanska turistområden:

I provinsen Las Palmas kostar övernattning i genomsnitt 115 euro under lågsäsong, bara två euro mindre än under högsäsong, medan i provinsen Santa Cruz de Tenerife kostar det 88 euro under lågsäsong, sex euro mindre.

Holidus undersökning är baserad på augusti som högsäsong och mitten av september som lågsäsong.

Dyrast i Maspalomas

Maspalomas är det dyraste området på Kanarieöarna, enligt studien. Övernattningspriserna ligger genomsnittligt på 135 euro under högsäsong och 131 euro under lågsäsong.

Santa Cruz de Tenerife kommun är den näst billigaste i Spanien efter Huelva med 74 euro under högsäsong och 72 euro under lågsäsong. I Huelva kostar det 60 respektive 59 euro.

Lanzarote är den dyraste av Kanarieöarna ms med ett genomsnitt på 141 euro, och något lägre,  121 euro,  under lågsäsong.

Mycket dyrt på Balearerna

Balearerna har blivit ett mycket dyrt område att bo i. På den billigaste ön,  Mallorca, kostar det 262 euro under högsäsong och 204 under lågsäsong.

På Ibiza är det genomsnittliga priser på upp till över 560 euro per natt under högsäsong.

Läs också

Se var det är dyrast och billigast att övernatta på Kanarieöarna


Comments

  1. Ramona Fransson says

    Jag har skickat ett meddelande men inte fått svar. En vecka sedan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: