Mirakel i San Miguel-skolan: tvååring överlevde fall från tolv meters höjd

Barnet överlevde ett fall från fjärde våningen nerför gatan från denna skola i Las Palmas. Foto: Google Street View

En tvååring som föll från tolv meters höjd måndag morgon i San Miguel Arkangel-skolan i Las Palmas undkom olyckan med ett brutet nyckelben och ett slag mot sidan av huvudet.

Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Läkare, polis och ambulanspersonal kallar det ett mirakel att han överlevde – det var kanske Archangel (Arkangel) Michael (Miguel) höll sina skyddande vingar över barnet?

Det fanns en glasdörr i ett lekrum som användes som fönster som av okänd anledning var öppet på olycksdagen, skriver tidningen La Provincia.

Tvååringen ska ha gått mot dörren när han kom in i rummet och fortsatte genom den, så att han föll rätt ner på gatan bakom skolan.

Förbipasserande anmälde om olyckan

Det var en 70-årig man som kom och gick längs gatan som anmälde olyckan.

Polisen undersöker orsaken till olyckan och varför dörren var öppen.

Läraren som såg efter barnen var enligt uppgift inte medveten om att dörren var öppen när barnen började strömma in i rummet eftersom hon var alltför upptagen med att ta emot barn som kom med sina föräldrar.

Barnet var på tisdagseftermiddagen fortfarande inlagd på mödravårds- och barnsjukhuset i Las Palmas, men prognoserna ska så bra att han kan komma att skrivas ut inom några timmar.

Ärkeängeln Michael

Michael är skyddshelgon för dödsfara och för den katolska kyrkan, de sjuka, botande av sjukdomar, livsmedelsaffärer, anställda på stormarknader, apotekare, bagare, bankanställda, svarvare, glasmästare, målare, radiotekniker, radiologer, radioterapeuter, skräddare, förgyllare, bly och tennstöpare, vagnmakare, soldater och riddare, fallskärmsjägare, Mikaelsordern, kyrkogårdar, själar, de döda, mot pesten, under militära strider, mot frestelser,  mot åska och stormar och hotande stormar på havet.

(Källa: Katolsk.no)


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: