Nam-nam, nu kan du köpa insekter på box på Gran Canaria

Får det lov att vara lite knapriga skalbaggar i frukostmüslin, eller grillade syrsor kryddade med chili? Kackerlackor eller termiter i soppan, kanske? Trenden med insekter som proteinkälla i stället för kött har nått Gran Canaria. Av Hugo Ryvik <[email protected]> Nu säljer Carrefour vid Atlantico Center i Vecindario ett urval av ätbara insekter från det franska varumärket Jimini. Tio olika produkter erbjuds till priser från ca 7 euro per paket. Dessa erbjuds nu i … [Read more...]

Försäljningen av vin från Kanarieöarna ökade med 40 procent år 2017

861 873 flaskor vin med ursprungsbeteckningar Kanarieöarna såldes 2017, 40 procent mer än 2016, enligt Canary Island Wines. Av Hugo Ryvik <[email protected]>  54 vingårdar gör vin med ursprungsbetäckning DOP Islas Canarias. DOP står för "Denominación de Origen Protegida". Den största marknaden är hotell- och restaurangbranschen. Vinproduktionen på Kanarieöarna utförs i stor utsträckning utan användning av kemikalier och i liten skala med mycket manuell … [Read more...]

Vildmarksafton på Skandinaviska klubben i Las Palmas.

 Lördagen den 25 november anordnades "Vildmarksafton" på Skandinaviska klubben i Las Palmas. Ett femtiotal förväntansfulla festdeltagare skålade i fördrinken "Vargtass" med handplockade norrländska lingon. När alla tagit plats runt de vackert dukade borden serverades förrätten toast "Skogen" kantareller med rökt ren. … [Read more...]

Ett av våra smultronställen, Restaurang GLAMOUR vid Las Canteras

Restaurangerna ligger tätt på Las Canteras. Vi vill rekommendera den bästa, restaurang GLAMOUR, på en skala 1-5 får den en säker 5:a. Restaurangen ägs och sköts av Lorenzo, Gladys, Anarose....... från norra Italien. Den har varit i samma ägo i 15 år. Lokaliteterna är inbjudande med en speciell charm och vill du sitta på utsidan har du den underbara stranden framför ögonen, men det allra bästa är det varierande utbudet av rätter som alltid ger mersmak. Du är välkommen att ta del av en meny med … [Read more...]

Ost och vin mässa i Las Palmas i helgen!

 Ost, vin, honung och bakverk, landsbygdsturism och hantverk... Missa inte denna mässa i Las Palmas i helgen! Under hela helgen kommer Infecar att bli centrum för lokala produkter; gastronomi, jordbruk och boskapsuppfödning , ekologiskt jordbruk, samt kultur.  Företrädare för industrin och olika kulturella och musikaliska produktioner samlas tillsammans med hantverkare, bönder och matproducenter i en utställning med titeln "Gran Canaria Me Gusta". Mässan pågår 21 till 23 oktober på … [Read more...]

Ännu en fiesta för partysugna!

Just nu är det högsäsong för allmänna utomhusfester på Gran Canaria! I helgen inleddes två fiestor i Las Palmas - El Pilar i Guarnateme och La Naval i hamnområdet. Varje helg är det alltid någon flesta på gång på ön - året om. Senaste tillskottet inleddes i lördags i Puertillo - Arucas kommun. TEXT & FOTO: BENGT BJÖRNEKÄRR I det gamla fiskeläget hade man riggat upp en utställning med det vanliga i form av handarbeten och smycken, mat, vin och bröd. Restaurangerna var välbesökta - … [Read more...]

Ät middag hos Antonio från Sällskapsresan!

 .  I hjärtat av Gran Canarias mest slorslagna naturreservat - Sveriges mest kände kanarier driver restaurang Rapphönan! (OBS MÅNDAGAR STÄNGT.) I hjärtat av Gran Canarias mest storslagna bergsområde ligger restaurang Rapphönan - La Perdiz. Byggd helt i svenskt timmer av "Sveriges mest kände kanarier" är restaurangen det självklara matstoppet under en bil- eller busstur genom det sagolika naturreservatet. La Perdiz - Restaurang Rapphönan - är en välkommen oas som omväxling mot många … [Read more...]

Ät äkta kanarisk påskmat

Påskens mat är  speciell i Spanien, och kanske alldeles särskilt här på öarna. I alla hem äter man en "Sancocho Canario" under Påsken. Det är till skillnad från allt sött, som även här är en tradition, så ska det vara något salt. Sancocho Canario med CHERNE-fisk är en gammal tradition sedan väldigt länge. Denna rätt äts just på Långfredagen. Fisken är den saltade och torkade, som man ser hängande i affärerna vid den här tiden. Det ser inte aptitretande ut och luktar inte så gott, men när … [Read more...]

Tapas-kväll i Vegueta !

Lika säkert som torsdag och ärtsoppa är för oss svenskar, så är torsdagar och tapas ett måste för många kanarier i Las Palmas. Året runt denna veckokväll är det fullt på restauranger och uteserveringar i Gamla Stan (Vegueta) och även om det är en del turister där, så försvinner de i det stora folkhavet och man får uppleva några timmar av genuin kanarisk matglädje och atmosfär. Det gäller dock att komma rätt tidigt på kvällen, för runt halv åtta är det fullt och det är svårt att få plats om man … [Read more...]

Gran Canaria och Tenerife vann Guld i Ost-VM

MAT & DRYCK: Kanariska ostar har fått 18 medaljer i 2015 års tappning av World Cheese Awards som arrangerades förra veckan i engelska Birmingham. 2727 ostar deltog i tävlingen, och 18 av dessa ostar var kanariska ostar som fick medalj för bästa ost. Guld: Queso Roque Grande Curado de Cabra (Gran Canaria) Duro puro de leche de cabra de Quesería El Guanche (Tenerife) Silver: Secreto del Majo de Finca de Uga (Lanzarote) Queso Viejo de Cabra-Pimentón de Quesería Artesanal … [Read more...]